Podcast Slimme zorg | #46 Tijn Kool: “Zorg is niet voor alles de oplossing”

Podcast

Podcast Slimme zorg | #46 Tijn Kool: “Zorg is niet voor alles de oplossing”

In de podcast serie ‘Slimme Zorg’ gaat Arno Rutte in gesprek met Tijn Kool, programmaleider van het programma 'Doen of Laten?' over passende zorg. Hij ziet grote kansen voor 'passende zorg', met een focus op het veel beter voorlichten van patiënten.

Als je patiënten goed informeert en de tijd neemt voor samen beslissen, kiezen ze meestal voor de minst invasieve behandeling, wat ook kan betekenen dat je (nog) niets doet. Dat vraagt niet alleen om tijd, maar ook om nog veel betere communicatievaardigheden van zorgprofessionals.

We zitten in een transformatie naar ‘passende zorg’. Met ons programma ‘Doen of laten?’ zien we het besef groeien dat niet alles kan en niet alles moet. ‘Passende zorg’ of ‘gepaste zorg’ is een beweging die op gang komt en dat kost tijd. Deze transitie is onderdeel van de grotere transitie naar duurzame zorg. Dat vraagt om een gedragsverandering bij zorgprofessionals én patiënten.

Beluister de gehele podcast op
Soundcloud
Spotify

En er is meer. Beluister andere podcast uit de serie ‘Slimme zorg’
Soundcloud
Spotify

Meer lezen

Podcast Slimme zorg | #46 Tijn Kool: “Zorg is niet voor alles de oplossing”

Meer lezen