Doen of laten? webinar | Welke patiënten komen na de Covid crisis weer terug bij de huisarts?

Aankondiging

Doen of laten? webinar | Welke patiënten komen na de Covid crisis weer terug bij de huisarts?

In dit webinar bespreken we hoe huisartsen de COVID-crisis en de herstart van de reguliere zorg beleven. Het was tijdens de crisis stil in de spreekkamer van de huisarts. Nu de reguliere zorg weer op gang moet komen, heeft de huisarts een cruciale rol om zuinig te zijn met verwijzingen. De wachtlijsten bij ziekenhuizen zijn immers al zeer lang. De poortwachtersfunctie is belangrijker dan ooit.

We spreken met Evelien de Schepper, huisarts verbonden aan het Erasmus MC over haar onderzoek naar patiëntenstromen in de huisartsenpraktijk. Hoe stil was het? Welke patiënten komen weer naar de huisarts en welke niet? En welke patiënten worden inmiddels weer doorverwezen en welke niet? Speelt gepast gebruik daarbij een rol?

We praten ook met Patrick Jansen, huisarts in Nijmegen en hoofdredacteur van Thuisarts.nl. Tijdens de COVID-crisis boekte Thuisarts het ene record na het andere wat betreft bezoekersaantallen. Welke rol kan Thuisarts spelen bij het prioriteren van patiënten die nu naar de huisarts gaan? Kan de website patiënten helpen met beoordelen of ze zorg nodig hebben? En zijn deze veranderde patiëntenstromen blijvend?

Met deze compacte webinars wil Doen of laten? het gesprek over gepast gebruik van zorg stimuleren en beschikbare kennis delen. We zien er naar uit je bij (een van) deze webinars te kunnen verwelkomen.

Het programmateam Doen of laten?

Ga naar de registratiepagina.

Meer lezen

Doen of laten? webinar | Gepast gebruik van zorg tijdens en na de Covid-crisis

Meer lezen