Doen of laten? webinar | Gepast gebruik van zorg tijdens en na de Covid-crisis

Aankondiging

Doen of laten? webinar | Gepast gebruik van zorg tijdens en na de Covid-crisis

11 mei 2020 , 12:30-13:00u - In compacte maandelijkse webinars delen we onze kennis over het terugdringen van niet-gepaste zorg. In de eerstvolgende webinar gaan we in op de Covidcrisis en de herstart van de niet-Covid-zorg. Wat ons betreft biedt deze crisis kansen om te komen tot meer gepast gebruik van zorg als er weloverwogen keuzes gemaakt worden bij het herstarten van uitgestelde zorg. Daarover zwengelen we graag het gesprek aan.

Het Doen of laten? programma streeft naar gepast gebruik van zorg door het gesprek te voeren over situaties waarin minder of geen zorg juist beter is. In de huidige crisissituatie wordt veel niet-Covid zorg uitgesteld. Ook kiezen veel patiënten zelf om geen contact te hebben met zorgverleners. Dat zorgt er in veel gevallen voor dat patiënten niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Keerzijde is dat dit ook zorgt voor een spontane afname van niet gepaste zorg of overbodige zorg. Denk aan huisartsbezoeken van patiënten met klachten die vanzelf overgaan, of maagkijkoperaties waar een leefstijladvies beter past. In deze bijzondere situatie gaan patiënten en zorgverleners opnieuw afwegen welke zorg nodig is voor hen en welke beter niet kan worden gegeven. Hoe gaan we dat weloverwogen doen?

Op 11 mei 2020 van 12:30 tot 13:00 bediscussiëren we dit met Marlies Wakkee, dermatoloog, en Judith de Jong, MDL-arts in opleiding. Beide artsen hebben afgelopen jaren ervaring opgebouwd in het deïmplementeren van niet-gepaste zorg. Hoe zorgen we ervoor dat we kiezen voor gepast gebruik van zorg, en niet gepaste zorg achterwege laten? We bespreken welke kansen daar nu voor zijn, en hoe we ervoor kunnen zorgen dat patiënten die het nodig hebben wél de juiste zorg krijgen. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen.

Na registratie via deze link krijgt u een persoonlijke link voor de webinar toegestuurd.

Meer lezen

Oproep lokale deïmplementatieprojecten

Meer lezen