Een framework voor het terugdringen van niet-gepaste zorg

Publicatie

Een framework voor het terugdringen van niet-gepaste zorg

ontwikkeld in een internationale samenwerking.

Dit artikel beschrijft het Choosing Wisely De-Implementation Framework (CWDIF), een nieuw framework dat door internationale samenwerking werd ontwikkeld. Het bouwt voort op bestaande kennis over implementatiewetenschap. Er wordt een alomvattende aanpak beschreven om niet-gepaste zorg in zowel ziekenhuis- als samenleving, systematisch te verminderen. Tevens beoogt dit artikel de wetenschap achter de-implementatie te bevorderen.

De-implementing wisely: developing the evidence base to reduce low-value care.
Jeremy M Grimshaw, Andrea M Patey, Kyle R Kirkham, Amanda Hall, Shawn K Dowling, Nicolas Rodondi, Moriah Ellen, Tijn Kool, Simone A van Dulmen, Eve A Kerr, Stefanie Linklater, Wendy Levinson, R Sacha Bhatia.
BMJ Qual Saf. 2020 Feb 6. (open access).

Lees het artikel

Meer lezen

Aanvragen van foto’s en MRI-scans bij rugklachten kan selectiever

Meer lezen