Doen of laten? onderwerpen in Nieuwsbrief Zinnige Zorg Maagklachten | juni 2023

Nieuwsitem

Doen of laten? onderwerpen in Nieuwsbrief Zinnige Zorg Maagklachten | juni 2023

In deze nieuwsbrief kwam de landelijke campagne Gepaste zorg bij maagklachten aan bod. Deze campagne richt zich vooral op de huisarts met o.a. een keuzehulp Maagklachten op Thuisarts.nl. Dit onderwerp is echter ook opgepakt door ZE&GG voor de medisch specialistische zorg, en als ‘Het verminderen van gastroscopieën bij dyspepsie (DoL-R1-001)’ op de implementatieagenda geplaatst.

Inmiddels hebben 40 ziekenhuizen het onderwerp volledig geïmplementeerd en 13 ziekenhuizen gedeeltelijk. Drie ziekenhuizen willen het nog implementeren, in 10 ziekenhuizen moet dit besluit nog vallen. Voor de resterende 29 ziekenhuizen is het onderwerp niet van toepassing.

De HUB van ZE&GG is bedoeld als digitale ontmoetingsplek voor ziekenhuizen. Hier kunnen ze elkaar te vinden en kennis te delen over specifieke onderwerpen. Een recent voorbeeld in ‘Het verminderen van gastroscopieën bij dyspepsie’ is het – in de HUB – delen van ontwikkelde teksten voor in Zorgdomein waarin ook een verwijzing naar de keuzehulp op Thuisarts.nl is opgenomen.

De komende tijd wordt ook gezocht naar mogelijkheden om de effecten van deze implementatie te evalueren.

Neem contact op met ZE&GG als je over dit onderwerp met andere zorgverleners in contact wil komen.

Meer lezen

Doen of laten? | De beweging naar passende zorg

Meer lezen