Terugkijken | Gepaste zorg bij Maagklachten

Webinar

Terugkijken | Gepaste zorg bij Maagklachten

Nascholing voor huisartsen over de begeleiding van patiënten met maagklachten

Maagklachten komen veel voor in de huisartsenpraktijk. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door de leefstijl. Maagzuurremmers kunnen klachten snel verhelpen, maar om klachten blijvend te verminderen is het cruciaal dat patiënten hun leefstijl aanpassen. Het kan voor huisartsen lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. In dit webinar komt aan de orde hoe je het gesprek over de leefstijl kunt aangaan en bieden we enkele praktische handvatten, waaronder een keuzehulp, waarvan de resultaten tijdens het consult ingezet kunnen worden.

Als eerste vertelt Jeannemieke Schade, huisarts en coördinator van de landelijke campagne Gepaste zorg bij maagklachten wat de campagne inhoudt en hoe u deze interventie kunt inzetten in uw praktijk.
Vervolgens demonstreert Patrick Jansen, huisarts en hoofdredacteur van Thuisarts.nl, de keuzehulp Maagklachten op Thuisarts.nl en bespreekt hoe de resultaten hieruit gebruikt kunnen worden tijdens het consult.
Tot slot laat Iris de Vries, huisarts en voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl, zien welke mogelijkheden u als huisarts heeft om het gesprek aan te gaan over het aanpassen van de leefstijl. Ze geeft u handige tips die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Meer lezen

Netwerk Duurzame zorgprofessionals | Webinar ‘Passende zorg’

Meer lezen