De Volkskrant | Veel Nederlanders slikken onnodig maagzuurremmers

In de media

De Volkskrant | Veel Nederlanders slikken onnodig maagzuurremmers

Aanleiding voor deze de Volkskrant publicatie was de publicatie van Joris Müskens en collega's in het British Journal of General Practice. "Het probleem van onnodig maagzuurremmers slikken is niet dat ze bijzonder onveilig of duur zijn. Problematisch is volgens Tijn Kool en Jako Burgers dat het gebruik van de pillen indirect de gevolgen van een ongezonde leefstijl in stand houdt. Die kaatsen later als een boemerang terug wanneer patiënten met grotere problemen weer bij de dokter komen ..."

Het artikel besteed aandacht aan de landelijke campagne Gepaste zorg bij maagklachten waar de keuzehulp Maagklachten, die samen met het NHG is ontwikkeld centraal staat.

Lees het volledige krantenartikel.

Meer lezen

ICT&Health | Thuisarts.nl biedt keuzehulp voor mensen met maagklachten

Meer lezen