E-cursus | Wat betekent passende zorg voor mij?

Nieuwsitem

Wat betekent passende zorg voor mij?

De geaccrediteerde E-cursus Doen of laten? helpt u gepast gebruik van zorg toe te passen in de dagelijks praktijk. Wordt bewust van de keuzes tussen 'doen' en 'laten' die actueel zijn in uw dagelijkse werk en ontwikkel een concreet plan om niet-gepaste zorg terug te dringen.

Dagelijks denken artsen na over welke zorg past bij hun patiënten. Soms is de betere keuze om af te wachten of de conservatieve behandeling te kiezen. Want als labonderzoeken, beeldvorming, medicatie of operatie geen toegevoegde waarde hebben voor de patiënt, kunt u deze beter laten.

Flyer E-cursus Doen of laten?In de nieuwe online cursus Doen of laten? leren cursisten om situaties te herkennen waarin het mogelijk beter is om niet te Doen maar te Laten en om, samen met de patiënt, kritisch te kijken naar de beste optie. Cursisten leren waarom het soms belangrijk is om terughoudend te zijn met zorg, maar ook waarom dit soms moeilijk kan zijn. We reiken in deze cursus handvatten aan om hier in de praktijk goed mee om te gaan. De cursus is ontwikkeld voor medisch specialisten (in opleiding).

Een groep cursisten doorloopt de cursus gedurende vier weken met video’s van experts zoals Peter-Paul van Benthem, Suzanne Geerlings, Peter Bennemeer, Karin Kaasjager en Sjoerd Repping. Met goede voorbeelden, achtergrondartikelen en discussieopdrachten krijgt u inzicht in het onderwerp gepaste zorg. En bovenal leert u hoe u dit handen en voeten kunt geven in uw dagelijkse praktijk

In de nieuwe online cursus Doen of laten? leren cursisten om situaties te herkennen waarin het mogelijk beter is om niet te Doen maar te Laten en om, samen met de patiënt, kritisch te kijken naar de beste optie. Cursisten leren waarom het soms belangrijk is om terughoudend te zijn met zorg, maar ook waarom dit soms moeilijk kan zijn. We reiken in deze cursus handvatten aan om hier in de praktijk goed mee om te gaan. De cursus is ontwikkeld voor medisch specialisten (in opleiding).

Een groep cursisten doorloopt de cursus gedurende vier weken met video’s van experts zoals Peter-Paul van Benthem, Suzanne Geerlings, Peter Bennemeer, Karin Kaasjager en Sjoerd Repping. Met goede voorbeelden, achtergrondartikelen en discussieopdrachten krijgt u inzicht in het onderwerp gepaste zorg. En bovenal leert u hoe u dit handen en voeten kunt geven in uw dagelijkse praktijk.

Accreditatie

5 ABAN accreditatiepunten voor cluster 2.

Meer informatie

Check onze agenda voor de volgende cursusdatum.
Of bezoek voor meer informatie en inschrijven de website van E-infuse.

Aanmelden

 

 

Bekijk de trailer

Meer lezen

NTvG | Gerichtere bepaling vitamines kan passende zorg stimuleren

Meer lezen