Zorgvisie | Groot onderhoud zorgstelsel: hier lekt geld weg naar minder zinnige zorg

Blog

Zorgvisie | Groot onderhoud zorgstelsel: hier lekt geld weg naar minder zinnige zorg

9 november 2021 - Het zorgstelsel in Nederland kan het verlenen van niet-gepaste zorg in de hand kan werken. Maar hoe gaan we hier mee om en hoe pakken alle partijen hun verantwoordelijkheid? Ingeborg Been, strategisch zorgontwikkelaar bij VGZ, bediscussieert in dit blog de aangrijpingspunten in het stelsel waarmee gepast gebruik van zorg bevorderd kan worden vanuit het perspectief van de zorgverzekeraar. Ze stelt zeven verbeterpunten voor, waaronder deïmplementatie in het pakketbeheer en congruente afspraken met msb’s.

Lees het volledige artikel.

Meer lezen

Van uitstel zorg komt afstel en dat is soms maar goed ook

Meer lezen