Less is more, maar hoe gaan we aan de slag?

Webinar

Less is more, maar hoe gaan we aan de slag?

Ter gelegenheid van de promotie van Eva Verkerk zetten we tijdens dit webinar het onderwerp deïmplementatie centraal en maken we  hierbij vooral de vertaalslag naar de toepassing ervan in de praktijk. De onderwerpen die in dit webinar aan bod komen zijn
  • De verstandige keuzes bij een acute wond,
  • het verminderen van onnodige urinekatheters en infusen,
  • gepaste diagnostiek bij knieklachten en het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS).

Veel ziekenhuizen staan op het punt om aan de slag te gaan met deïmplemen­tatie­projecten, geïnspireerd door de implementatie-agenda van het programma Zorgevaluatie en Gepast gebruik (ZE&GG). Op een aantal van deze onderwerpen is door Doen of laten? al veel kennis en expertise opgebouwd met de betrokken projectleiders. Zij delen deze middag hun ervaringen, geleerde lessen, belangrijkste uitdaging(en) en praktische tips. Op deze wijze willen we projectleiders en zorgprofessionals die met zulke onderwerpen aan de slag gaan, goed op weg helpen. In vijf video’s is dit webinar hieronder terug te kijken.

INTRODUCTIE | Welkom en introductie: Less is more, wat hebben we al geleerd?

Deel I | Beter zonder katheter: hoe verminder je onnodige urinekatheters en infusen in je ziekenhuis?
Deze opname is niet beschikbaar

Deel II | Verstandig implementeren van de Verstandige Keuzes bij een acute wond.

Deel III | Terughoudendheid met knieën en schouders: gepaste diagnostiek bij artrotische knieklachten en het SAPS.

AFSLUITING| Samen (de)implementeren: wat kunnen de programma’s ZE&GG en Doen of laten? voor jullie betekenen?

ZE&GG en Doen of laten? bieden verschillende vormen van ondersteuning

In deze PDF geeft ZE&GG een overzicht van wat zij bieden om met het onderwerp zorgevaluatie en gepast gebruik van zorg aan de slag te gaan.

Op de website van Doen of laten? is op de pagina ‘Projecten‘ en ‘Aan de slag‘ meer informatie te vinden: zoals  de deïmplementatiegids waarnaar wordt verwezen in het webinar.
Zolang de voorraad strekt kan deze laatste ook als hardcopy aangevraagd worden via info@doenoflaten.nl.

Leernetwerken

Met de gestarte ziekenhuizen, in onderstaande landelijke projecten, vormen we binnen Doen of laten? leernetwerken. U kunt kosteloos aansluiten bij zo’n leernetwerk.

Leernetwerk Doelmatige labdiagnostiek
Verschillende ziekenhuizen en zelfstandige klinieken vergelijken de data over het aanvragen van labdiagnostiek met elkaar. U kunt ondersteuning krijgen bij het genereren van de data uit het EPD. Meer informatie en contactgegevens op de projectpagina.

Leernetwerk Beter zonder katheter.
Met alle gestartte ziekenhuizen vormen we een leernetwerk. U kunt ook kosteloos aansluiten bij dit leernetwerk. Meer informatie over het project en contactgegevens voor dit netwerk vindt u op de projectpagina.

Meer lezen

Doelmatigheid in de opleiding: een nieuwe generatie artsen en verpleegkundigen?

Meer lezen