Doelmatigheid in de opleiding: een nieuwe generatie artsen en verpleegkundigen?

Webinar

Webinar | Doelmatigheid in de opleiding: een nieuwe generatie artsen en verpleegkundigen?

Stilstaan bij wat je doet en waarom je dit doet, kortom je gezonde verstand gebruiken. Dat is de kern van doelmatige zorg. Echter, in de opleiding tot arts en verpleegkundige ligt vaak de nadruk op dingen ‘voor de zekerheid’ doen. Dat kan leiden tot diagnostiek, behandelingen en procedures die geen waarde hebben voor de patiënt. Zorgverleners die al in hun opleiding leren om doelmatig om te gaan met zorg, vinden het makkelijker om dat vervolgens toe te passen in de praktijk. Het is de kunst om ze te leren denken over wat zinvol is op dat moment voor deze patiënt. Wat is er voor nodig om dit te leren en hoe kunnen opleiders dit aanpakken?

Hierover praten we in dit webinar met drie gasten: Karin Kaasjager, opleider interne geneeskunde aan het UMC Utrecht Linda Everlo, internist in opleiding aan het UMC Utrecht Peter Hoegen, docent verpleegkunde aan de Avans Hogeschool

Meer lezen

Landelijke reductie van vitaminediagnostiek

Meer lezen