Samenwerken aan gepast gebruik van zorg: #hoedan?

Aankondiging

Samenwerken aan gepast gebruik van zorg: #hoedan?

Het is nu hét moment om te praten over gepast gebruik van zorg. Door de COVID-crisis kampen ziekenhuizen met wachtlijsten en is prioriteren essentieel. Maar hoe kunnen ziekenhuizen terughoudender zijn met zorg? Juist nu iedereen staat te popelen om zo veel mogelijk patiënten te helpen?

We praten hierover met Rob Nelissen, hoogleraar en afdelingshoofd Orthopedie van het LUMC. Hij is ook projectleider van het SMART-project dat in 13 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra’s (ZBC’s) het aantal niet-gepaste MRI’s en artroscopieën voor knieklachten heeft teruggebracht. Hoe motiveerde hij collega’s om soms terughoudend te zijn met ingrijpen?

Ook praten we met Sjoerd Repping, hoogleraar Zinnige Zorg en voorzitter van het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik. In dit programma zijn alle partijen verenigd en werken ze gezamenlijk aan gepast gebruik van zorg. We bespreken het belang van dat programma in deze tijd van bezinning. Hoe lukt het om resultaten te boeken met al die verschillende belangen?

Met deze compacte webinars wil Doen of laten? het gesprek over gepast gebruik van zorg stimuleren en beschikbare (praktijk)kennis delen.

We treffen je graag op woensdag 1 juli van 12:30-13:00 uur.

Het programmateam Doen of laten?

Meld je nu aan.

Meer lezen

Doen of laten? webinar | Welke patiënten komen na de Covid crisis weer terug bij de huisarts?

Meer lezen